כל הרשומות מאת המחבר

כתבו על הכחול

3 ביוני, 2009 | מאת אגס הוצאה לאור | קטגוריות: חדש באגס הוצאה לאור

כתבה ב-YNET על התחקיר שערכה הסופרת הניו-זילנדית מרי מקאלם לצורך כתיבת הספר, ביקורת במעריב, המלצות של בלוגרים



קוראים ממליצים על רבע עוף

7 באפר', 2009 | מאת אגס הוצאה לאור | קטגוריות: רבע עוף

"בפשטות ובחן משרטטת הדס מטס תמונה שכל-כולה ישראליות: הבעל חסר הטקט, החברים שלו מהצבא, הסטודנטית חשופת הפופיק מהמכללה, המשפחתיות המעיקה, מנחת קבוצת התמיכה להרזיה. אנחנו מכירים מצוין את הדמויות והמצבים האלה, וגם אם אף פעם לא היינו בעצמנו מה שנהוג לכנות בנימוס 'אישה גדולה', אין שום בעיה להזדהות עם רוית ועם מה שעובר עליה. ספר [...]



מתכונים

7 באפר', 2009 | מאת אגס הוצאה לאור | קטגוריות: מתכונים

השף רן שמואלי מקייטרינג שמואלי מגיש מתכונים מעולים באתר אגס הוצאה לאור: לחמניות גבינה ואגסים; סלט אגסים, ארוגולה וגורגונזולה. ולכבוד צאת הספר רבע עוף – 5 מתכוני רבע עוף מפתיעים.

מתכון לראש השנה - שפודי כרעי עוף בסילאן ושום, מוגשים עם "אורז שמח"
מתכון חגיגי לסתיו - רבע עוף ברוטב תפוזים, חומץ בלזמי [...]



קבב עוף עשוי במחבת מוגש עם סלט ירוקים בתחמיץ

7 באפר', 2009 | מאת אגס הוצאה לאור | קטגוריות: מתכונים

מתכון של השף רן שמואלי מקייטרינג שמואלי:
קציצות נפלאות, פשוטות להכנה. ניתן לצלות על האש או במחבת ברזל כבדה.
חומרים
לקבב
1/2 ק"ג בשר פרגיות עוף קצוץ ביד או טחון גס מאוד
¼ כוס מי קרח
5 שיני שום כתושות
2 בצלים קצוצים בינוני
3 כפות שמן זית איכותי
צרור ירוקים קצוץ גס מכל סוג – פטרוזיליה, כוסברה, טרגון, נענע…
מעט פירורי לחם
מלח, פלפל [...]



סלט אגסים ארוגולה וגורגונזולה של השף רן שמואלי

7 באפר', 2009 | מאת אגס הוצאה לאור | קטגוריות: מתכונים

8 אגסים (ניתן לגוון עם זנים שונים – ירוק, אדום, חום)
1 לימון
צרור בינוני של עלי ארוגולה צעירים שטופים וקרועים
1/2 כוס אגוזי מלך קלויים ומקולפים
100 גר' גבינת גורגונזולה או רוקפור מפוררת
100 גר' בייקון חתוך לרצועות ומטוגן עד לפריכות (אפשר להחליף בחזה אווז מעושן)
1/3 כוס חמוציות מיובשות
1/3 כוס צימוקים
מיץ וגרידת תפוז מ-2 תפוזים
2 כפות חומץ [...]



לחמניות גבינה ואגסים

7 באפר', 2009 | מאת אגס הוצאה לאור | קטגוריות: מתכונים

להכין בצק בידיים!
חומרים:
200 גר' מרגרינה או חמאה
350 גר' קמח תופח
200 גר'(גביע)יוגורט או קוטג' 5%
4 כפות גבינה בולגרית מגוררת
1 כוס קשקוול מגורר
2 אגסים מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות מאד

אופן ההכנה:
לערבב בקערה את כל החומרים (את הקמח להוסיף בהדרגה) וליצור בצק אחיד.
ליצור כדורים בגודל של כדור פינג פונג (אפשר אפילו קטנים הרבה יותר).
לסדר בתבנית על [...]



כדורי עוף ברוטב דלעת

7 באפר', 2009 | מאת אגס הוצאה לאור | קטגוריות: מתכונים

מתכון של השף רן שמואלי מקייטרינג שמואלי:
לרוטב
1 ק"ג דלעת חתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ
1 בצל בינוני חתוך דק
2 שיני שום כתושות
2 כפות שמן קנולה
1 כפית מלח
פלפל שחור גרוס
מים רותחים
לכדורי העוף
500 גרם פרגיות טחונות
1 ביצה
1/2 בצל בינוני מגורר בפומפייה גסה
1/2 בצל בינוני חתוך דק
2 כפות שמן קנולה
2 שיני שום כתושות
5 כפות קוסקוס דק
1/3 כוס מים
1 [...]



רבעי עוף בפתיתים – מתכון של בית של השף רן שמואלי

7 באפר', 2009 | מאת אגס הוצאה לאור | קטגוריות: מתכונים

מתכון של השף רן שמואלי מקייטרינג שמואלי:
חומרים
4 שוקי עוף
4 ירכי עוף
2 בצלים קצוצים גס (קוביות גדולות)
1/2 ק"ג דלעת חתוכה לקוביות קטנות
שורש סלרי חתוך לקוביות קטנות
1 שומר חתוך
כל ירק אחר שיש בבית (קולרבי, פטריות וכו')
2 כוסות פתיתים
מלח, פלפל, ראס אל חנות (תבלין קציצות מרוקאי. למי שאין: לתבל בקינמון, מעט כורכום, קימל טחון, מעט כמון, אגוז [...]



רבע עוף ברוטב תפוזים, חומץ בלזמי ושום אפוי

7 באפר', 2009 | מאת אגס הוצאה לאור | קטגוריות: מתכונים

מתכון לחג סתווי של השף רן שמואלי מקייטרינג שמואלי:
חומרים
8 יחידות רבעי עוף - חלקים תחתונים בלבד
2 בצלים בינוניים
3 תפוזים
1/4 כוס חומץ בלזמי
2 ראשי שום גדולים - אחד לרוטב ואחד לקישוט
צרור טימין קטן
2 כוסות מרק עוף משובח
2 כפות סוכר חום כהה או דבש
מלח, פלפל שחור גרוס
מעט שמן זית לטיגון
אופן ההכנה
לאפות את ראשי השום (שלמים, לא קלופים) [...]



שפודי כרעי עוף בסילאן ושום, מוגשים עם "אורז שמח" של השף רן שמואלי

7 באפר', 2009 | מאת אגס הוצאה לאור | קטגוריות: מתכונים

מתכון חגיגי של השף רן שמואלי לראש השנה
חומרים
2 ק"ג פרגיות
למרינדה:
16 מקלות קינמון באורך כ 20 ס"מ
4 כפות סילאן
6 שיני שום כתושות
2 כפות חרדל דיז'ון
2 כפות פרחי לוונדר סגול
מלח, פלפל
החלק הירוק של הבצל הירוק (לקשירת הבשר על השפוד).
אופן ההכנה
1. מערבבים את כל חומרי המרינדה בקערה, ומקררים לכמה שעות.
2. חולטים קלות את עלי הבצל הירוק במים רותחים.
3. כורכים כל נתח [...]