שפודי כרעי עוף בסילאן ושום, מוגשים עם "אורז שמח" של השף רן שמואלי

7 באפר', 2009 | מאת אגס הוצאה לאור | קטגוריות: מתכונים

מתכון חגיגי של השף רן שמואלי לראש השנה

חומרים

2 ק"ג פרגיות

למרינדה:

16 מקלות קינמון באורך כ 20 ס"מ
4 כפות סילאן
6 שיני שום כתושות
2 כפות חרדל דיז'ון
2 כפות פרחי לוונדר סגול
מלח, פלפל
החלק הירוק של הבצל הירוק (לקשירת הבשר על השפוד).

אופן ההכנה

1. מערבבים את כל חומרי המרינדה בקערה, ומקררים לכמה שעות.
2. חולטים קלות את עלי הבצל הירוק במים רותחים.
3. כורכים כל נתח פרגית סביב מקל הקינמון, וקושרים בעזרת עלי הבצל הירוק.
4. צולים על האש או ב מחבת ברזל עד שהבשר מוכן.

אורז שמח

חומרים

2 כוסות אורז בסמטי
2 בצלים בינוניים
2 גזרים גדולים
1/2 כוס פירות מיובשים: משמשים, צימוקים בהירים, חמוציות חתוכות, אוכמניות
50 גרם שקדים קלופים שלמים קלויים
2 כרעי עוף
שמן זית לטיגון
עלי דפנה, מלח, פלפל

אופן ההכנה

מכינים ציר עוף: מבשלים בסיר במשך כשעתיים את העוף, בצל אחד, גזר, פלפל ומלח.
קוצצים את הבצל הנותר לקוביות קטנות.
מגרדים בפומפייה את הגזר הנותר.
בסיר נירוסטה גדול ושטוח מטגנים את הבצל החתוך, מוסיפים את הגזר המגורד,
מוסיפים אורז, ומטגנים יחדיו כמה דקות.
מוסיפים כ-3 כוסות נוזל עוף רותח, מתבלים כך שהמים יהיו מעט מלוחים מדי ומעט חריפים מדי.
כשהכול רותח יחדיו, מוסיפים את הפירות היבשים ומכסים.
מבשלים על אש קטנה כ20 דקות, מכבים, ומשאירים ל-20 דקות נוספות.
מגישים עם שקדים קצוצים מעל.

תגיות: , , ,

הוספת תגובה