רבע עוף ברוטב תפוזים, חומץ בלזמי ושום אפוי
7 באפר', 2009 | מאת אגס הוצאה לאור | קטגוריות: מתכוניםמתכון לחג סתווי של השף רן שמואלי מקייטרינג שמואלי:
חומרים
8 יחידות רבעי עוף - חלקים תחתונים בלבד
2 בצלים בינוניים
3 תפוזים
1/4 כוס חומץ בלזמי
2 ראשי שום גדולים - אחד לרוטב ואחד לקישוט
צרור טימין קטן
2 כוסות מרק עוף משובח
2 כפות סוכר חום כהה או דבש
מלח, פלפל שחור גרוס
מעט שמן זית לטיגון
אופן ההכנה
לאפות את ראשי השום (שלמים, לא קלופים) בתנור בחום בינוני-גבוה על מצע מלח גס כ-20 דקות.
כשהשום מתרכך - להוציא את תוכן כל שן מקליפתה במעיכה, ולשמור בצד.
את ראש השום השני לפרק ל"שיניים" ולשמור להגשה.
לקלף בקולפן את החלק ה"כתום" בתפוז. להקפיד לא לקלף את הלבן. לפרוס לרצועות דקיקות.
לסחוט את התפוזים למיץ.
לקלוף את הבצלים ולחתוך לסהרונים בעובי של פלחי תפוז דקים.
במחבת עמוקה לטגן את רבעי העוף בשמן זית היטב מכל הצדדיםעד שישחימו.
להניח אותם בצד.
לטגן את הבצלים החתוכים. כשהם מתחילים להשחים, על אש גבוהה, לבזוק 2 כפות סוכר חום כהה. כשמתחיל להתהוות קרמ ל- להוסיף מיץ תפוזים וחומץ בלזמי.
להביא לרתיחה.
להוסיף את מרק העוף, את מחית השום האפוי, מעט מלח ופלפל שחור גרוס ואת צרור הטימין – ולהרתיח.
לסדר את רבעי העוף בסיר, בתוך הרוטב הרותח. לבשל כ- 30 דקות בסיר מכוסה.
להוציא את העופות, ולהמשיך להרתיח את הרוטב עד שיצטמצם ב- 50%.
להוסיף את קליפות התפוזים ולהשלים תיבול במלח ופלפל.
לצקת את הרוטב על העופות, לקשט בשיני שום אפויות עם הקליפה ובגבעולי טימין.
אחלה מתכון- נראה מה הבעל יגיד….
לא הבנתי ,איך אחרי שפורסים לרצועות דק את בתפוז,סוחטים אותו?
בטח פיספסתי משהוא,אודה להבהרה.