רבעי עוף בפתיתים – מתכון של בית של השף רן שמואלי
7 באפר', 2009 | מאת אגס הוצאה לאור | קטגוריות: מתכוניםמתכון של השף רן שמואלי מקייטרינג שמואלי:
חומרים
4 שוקי עוף
4 ירכי עוף
2 בצלים קצוצים גס (קוביות גדולות)
1/2 ק"ג דלעת חתוכה לקוביות קטנות
שורש סלרי חתוך לקוביות קטנות
1 שומר חתוך
כל ירק אחר שיש בבית (קולרבי, פטריות וכו')
2 כוסות פתיתים
מלח, פלפל, ראס אל חנות (תבלין קציצות מרוקאי. למי שאין: לתבל בקינמון, מעט כורכום, קימל טחון, מעט כמון, אגוז מוסקט וטיפונת פלפל אנגלי)
5 שיני שום קצוצות
2 עלי דפנה
אופן ההכנה
1. בסיר שטוח גדול צולים את שוקי העוף וירכי עוף עד שמשחימים מכל הצדדים. מניחים בצד.
2. מוסיפים את 2 הבצלים, ומטגנים בשומן שנשאר מטיגון העופות.
3. מוסיפים דלעת, שורש סלרי, שומר ושאר ירקות.
4. מטגנים את הבצל עם הירקות עד השחמה.
5. מוסיפים את הפתיתים, מלח, פלפל, ראס אל חנות, שום ועלי דפנה.
6. מטגנים עוד דקה-שתיים עם הפתיתים והתבלינים.
7. מחזירים את העופות לסיר עם הפתיתים והירקות, ומיישרים כדי שיהיו פחות או יותר בקו עליון אחיד.
8. יוצקים מים רותחים עד כדי כיסוי, ומביאים לרתיחה.
9. מבשלים על אש קטנה במשך 10 דקות כשהסיר מכוסה.
10. מכבים את האש, ומשאירים את הסיר מכוסה כרבע שעה.
[...] 7 אפריל 2009 … רן שמואלי מגיש מתכון לכבוד צאת הספר רבע עוף. רבעי עוף בפתיתים באתר אגס הוצאה לאור .מתוך רבעי עוף בפתיתים – מתכון של בית של השף רן שמואלי | אגס הוצאה לאור להמשך קריאה [...]
[...] 7 אפריל 2009 … רן שמואלי מגיש מתכון לכבוד צאת הספר רבע עוף. רבעי עוף בפתיתים באתר אגס הוצאה לאור .מתוך רבעי עוף בפתיתים – מתכון של בית של השף רן שמואלי | אגס הוצאה לאור להמשך קריאה [...]