כדורי עוף ברוטב דלעת
7 באפר', 2009 | מאת אגס הוצאה לאור | קטגוריות: מתכוניםמתכון של השף רן שמואלי מקייטרינג שמואלי:
לרוטב
1 ק"ג דלעת חתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ
1 בצל בינוני חתוך דק
2 שיני שום כתושות
2 כפות שמן קנולה
1 כפית מלח
פלפל שחור גרוס
מים רותחים
לכדורי העוף
500 גרם פרגיות טחונות
1 ביצה
1/2 בצל בינוני מגורר בפומפייה גסה
1/2 בצל בינוני חתוך דק
2 כפות שמן קנולה
2 שיני שום כתושות
5 כפות קוסקוס דק
1/3 כוס מים
1 כפית מלח
פלפל שחור גרוס
2 כפות רוטב סויה
1 כף שמן שומשום
3-4 כפות כוסברה (או נענע, או פטרוזיליה) טרייה קצוצה דק מאוד
אופן ההכנה
מתחילים בהכנת הרוטב:
בסיר בעל תחתית עבה מחממים 2 כפות שמן קנולה, ומאדים בשמן את הבצל עד שהוא נעשה שקוף.
מוסיפים את קוביות הדלעת והשום, מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי, ומבשלים עד שהדלעת מתפרקת לגמרי.
מועכים היטב את הדלעת ומערבבים עד שנוצר רוטב כתמתם וסמיך.
בינתיים מערבבים בקערה את הפרגיות הטחונות, הביצה, הבצל המגורר, שיני השום הכתושות, מלח, פלפל, סויה, שמן שומשום ועשבי התיבול הקצוצים. במחבת מטגנים
את 1/2 הבצל הנותר בשמן קנולה עד להשחמה בינונית. מקררים ומוסיפים לקערה. מוסיפים גם את המים והקוסקוס, ונותנים לתערובת "לנוח" רבע שעה (בשלב זה תיראה לכם העיסה נוזלית למדי. לא לדאוג. בתום רבע השעה היא תהיה נוחה לעבודה).
כשרוטב הדלעת מוכן, מתבלים במלח ופלפל גרוס וממשיכים לבשל על אש בינונית.
יוצרים מעיסת העוף כדורים קטנים (בגודל של פלאפל גדול) ומכניסים לבישול ברוטב החם.
מידי פעם מנערים את הסיר כדי לפנות שטח לכדורים החדשים.
לא להתפתות להוסיף נוזלים לרוטב!
כשכל הכדורים ברוטב, מנערים את הסיר שוב כדי לוודא שכולם מכוסים.
מבשלים 20 דקות, מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה חצי שעה.
להגיש על אורז לבן, קוסקוס, פסטה קטנה או פתיתים