קבב עוף עשוי במחבת מוגש עם סלט ירוקים בתחמיץ

7 באפר', 2009 | מאת אגס הוצאה לאור | קטגוריות: מתכונים

מתכון של השף רן שמואלי מקייטרינג שמואלי:

קציצות נפלאות, פשוטות להכנה. ניתן לצלות על האש או במחבת ברזל כבדה.

חומרים

לקבב

1/2 ק"ג בשר פרגיות עוף קצוץ ביד או טחון גס מאוד
¼ כוס מי קרח
5 שיני שום כתושות
2 בצלים קצוצים בינוני
3 כפות שמן זית איכותי
צרור ירוקים קצוץ גס מכל סוג – פטרוזיליה, כוסברה, טרגון, נענע…
מעט פירורי לחם
מלח, פלפל שחור, מעט קינמון
6 זיתים ירוקים גדולים קצוצים

לסלט

2 כוסות בורגול (עדיף אורגני)
חצי מכמות הירוקים הקצוצים גס
3 מלפפונים ירוקים חתוכים לקוביות קטנות
6 משמשים מיובשים חתוכים לקוביות קטנות
5 כפות צימוקי אוכמניות מושרים בברנדי
3 בצלים ירוקים חתוכים לפרוסות דקות
1 שומר חתוך לקוביות קטנות (עם העלים)
כוס גרגרי רימון
גרידת תפוז מתפוז אחד
גרידת לימון מלימון אחד
שמן זית, מיץ תפוזים, מלח פלפל שחור גרוס גס
אופן ההכנה

סלט בורגול

משרים את הבורגול במים למשך כשעה, עד שהוא סופח מים ומתרכך.
מסננים היטב.
מערבבים את כל המרכיבים, מתבלים בשמן זית, מיץ תפוזים, ומלח ופלפל שחור לפי הטעם.

קבב עוף

מערבבים את העוף הקצוץ עם מי הקרח עד שהמים "נספגים".
מוסיפים חצי מכמות הירוקים הקצוצים לאחר קיצוץ נוסף.
השאר – לסלט!
מוסיפים את כל שאר החומרים לעיסה אחידה, ומתבלים.
יוצרים קציצות בינוניות ומעט שטוחות.
מניחים על מחבת ברזל שחוממה היטב או על גריל חם, וצולים משני הצדדים.
מגישים חם על מצע הסלט, ומפזרים מלח גבישי מעל.

תגיות:

אפשרות הוספת התגובות סגורה.