סלט אגסים ארוגולה וגורגונזולה של השף רן שמואלי

7 באפר', 2009 | מאת אגס הוצאה לאור | קטגוריות: מתכונים

8 אגסים (ניתן לגוון עם זנים שונים – ירוק, אדום, חום)

1 לימון

צרור בינוני של עלי ארוגולה צעירים שטופים וקרועים

1/2 כוס אגוזי מלך קלויים ומקולפים

100 גר' גבינת גורגונזולה או רוקפור מפוררת

100 גר' בייקון חתוך לרצועות ומטוגן עד לפריכות (אפשר להחליף בחזה אווז מעושן)

1/3 כוס חמוציות מיובשות

1/3 כוס צימוקים

מיץ וגרידת תפוז מ-2 תפוזים

2 כפות חומץ בלסמי

1/3 כוס שמן זית

מלח, פלפל

אופן ההכנה:

חותכים את האגסים לשמיניות לאורך (חותכים לחצי, אח"כ לרבעים ואז לשמיניות), מנקים את הגרעינים והגבעול וסוחטים עליהם לימון כדי למנוע השחרה.

מכינים את הרוטב - בקערית קטנה מערבבים את מיץ התפוזים, גרידת התפוז, חומץ בלסמי, שמן זית, מלח ופלפל.

בקערת הגשה מערבבים את האגסים החתוכים, הארוגולה הקצוצה, צימוקים, אגוזי מלך קלויים והבייקון, שופכים את הרוטב ומפזרים מלמעלה את פירורי הגבינה.

מגישים מייד.

תגיות:

אפשרות הוספת התגובות סגורה.